Meniu Închide

De ce companiile de închirieri auto au scumpit prețurile?

De ce companiile de închirieri auto au scumpit prețurile-

Rent a car Romania

 

Prețurile de închiriere de mașini în anii 2021-2022 au fost și sunt mai mari decât v-ați obișnuit în ultimii ani. Companiile de închiriere de mașini nu devin lacome ci este un caz de supraviețuire pentru mulți. 2020 a înregistrat pierderi fără precedent în industria călătoriilor în ansamblu și, desigur, închirierea de mașini este o parte din asta, dar este mai mult decât pur și simplu nevoia de a recupera costurile.

Mai puține vehicule

Odată cu creșterea cererii, disponibilitatea scade și prețurile trebuie să se schimbe pentru a reflecta acest lucru. Există mai mulți factori implicați ca urmare a pandemiei de COVID-19 (ne-am dori să nu fie nevoie să o aducem din nou în discuție, dar nu o putem ignora).

Multe companii au fost nevoite să reducă dimensiunea flotei pentru a minimiza pierderile de-a lungul pandemiei de aceea, în acest an, s-ar putea să nu aibă numerar pentru a cumpăra mai multe vehicule, așa că sunt blocate cu mult mai puțin stoc decât anii obișnuiți.

Celălalt factor care decurge din pandemie este că majoritatea companiilor care au suficiente rezerve pentru a reumple flotele nu pot obține vehicule din cauza lipsei globale de vehicule noi. Acest lucru este ca urmare a închiderii fabricilor auto, penuria de materii prime și deficitul de microcipuri.

Toți acești factori se adaugă la nevoia ca flotele auto să lucreze mai mult pentru ei în acest an decât în ​​orice an înainte. Fiecare vehicul trebuie să aducă mai multe venituri pentru a acoperi personalul necesar din cauza cererii crescute.

Maşinile noi sunt mai scumpe

Maşinile noi continuă să se scumpească şi în 2022, iar termenele de livrare pot trece de 8 luni. Preţurile automobilelor au înregistrat o creştere mai mare ca într-un an obişnuit. S-au scumpit componentele, s-a scumpit materia primă, în timp ce producţia efectivă a scăzut.

În plus, din cauza lipsei de componente electronice, s-au scumpit mai multe opţionale, de la anumite sisteme de siguranţă, până la sistemele de navigaţie.

Criza a fost provocată de nevoia mare de cipuri pentru producţia de console pentru jocuri, calculatoare şi televizoare, produse care au fost la mare căutare în pandemie.

Intretinerea masinilor

De ce s-au scumpit polițele RCA în 2022?

În mare parte, majorările sunt cauzate de inflație, de criza economică cu care se confruntă România și de pandemia de Covid-19 care face în continuare ravagii din punct de vedere economic. În urma schimbărilor economice din ultimii doi ani pandemici, mai multe companii asiguratoare au intrat în faliment, lăsând piața din acest domeniu condusă de doar câteva firme mari. În acest context, prețurile pentru acest serviciu au crescut foarte mult.

Întreţinerea unei maşini de categorie medie s-a scumpit cu aproximativ 35% mai mult decât în 2020.

Recuperarea pierderilor

Am menționat la începutul acestui articol că majorarea prețurilor nu înseamnă doar recuperarea pierderilor din ultimii 2 ani, dar este totuși un factor uriaș. Companiile de închirieri auto au ratat 2 ani de tranzacționare, deci probabil o parte încă mai au povara costurilor de depozitare a vehiculelor, salariile, facturile de birou, printre alte costuri fixe.

Cu cât ar putea crește prețurile de închiriere de mașini în 2022?

Odată cu scăderea restricțiilor de călătorie pentru călătorii complet vaccinați, cererea de mașini de închiriat de la turiştii ar putea fi chiar mai mare în această vară. Experții prevăd că unele mărci ar putea vinde complet mașinile, în timp ce altele își vor crește prețurile pentru a proteja disponibilitatea. Persoanele care au făcut rezervări pentru Paște și vara 2022 în februarie vor plăti deja cu peste 50% mai mult decât ar fi făcut înainte de pandemie. Costul mediu săptămânal pentru rezervările din august este în prezent de 410 euro, comparativ cu 190 euro pe care l-ați fi achitat pentru o rezervare în luna august în ianuarie 2019. Dar cei care fac rezervări de ultimă oră, în sezonul de vârf, sunt cei care se pot aștepta să plătească cele mai mari prețuri.

Când vor reveni prețurile de închiriere auto la normal?

Niciuna dintre aceste probleme nu va dispărea peste noapte. Cifrele din industria auto prevăd criza semiconductoarelor care va perturba producția mondială de mașini că va continua chiar până în 2023. În prezent, flotele de închiriere de mașini sunt mici și firmele nu se pot extinde. Dar chiar și atunci când blocajul în producție se încheie, companiilor de închiriere de mașini va dura timp să reconstruiască flotele și să recupereze pierderile din ultimii doi ani.

Cum pot economisi bani la închirierea unei mașini în 2022?

1. Rezervați-vă închirierea mașinii în același timp cu rezervarea vacanței. În vremuri obișnuite, am sfătuit rezervarea cu două luni înainte, dar acum, având în vedere că cererea ar putea fi atât de mare, vă recomandăm să rezervați înainte cu cât mai mult timp posibil. Prețurile sunt deja cu 53% mai mari pentru Paște și cu 57% mai mari pentru august decât înainte de pandemie și vor crește doar.

2. Rezervați cu un furnizor recomandat. Există furnizori care vor profita de această piață neobișnuită pentru a crește prețurile la niveluri exorbitante.

3. Evitați tarifele „prea bune pentru a fi adevărate”. Închirierea mașinii va fi scumpă anul acesta. Dacă o companie oferă tarife care arată prea bune pentru a fi adevărate, probabil că sunt. Tarifele ar putea include costuri ascunse sau compania poate recurge la vânzare ilegală sub presiune pentru a-și crește marjele.

Pentru a rezerva în avans mașina dorită pentru vacanța dumneavoastră, vă rugăm să accesați  Drive2u.ro sau să ne contactați la numărul de telefon: 0786 20 20 40

blog-drive2u

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

views